Tussenstop Kinshasa
22 november

Tussenstop Kinshasa

Bij het woord verrassing ga je ervan uit, dat er iets positiefs te gebeuren staat. En met dat gevoel ging het bestuur van WEM zondag 13 september op weg naar Noordwijk, waar tijdens de startzondag de voorlopige opbrengst van de acties voor WEM in Noordwijk bekend zou worden gemaakt.

We arriveerden al vroeg in de Jeroenskerk in hartje Noordwijk, waar iedereen al hard bezig was met de voorbereidingen voor de dienst. In het koor van de kerk werd de koffieruimte ingericht en op een scherm werden de belevenissen geprojecteerd van de groep Muanda 2015. Voor de preekstoel stond de maquette van een familiehuisje. Aan de binnenzijde van het dak staat de opbrengst, zo werd ons ingefluisterd.

Gelukkig werden we niet al te lang in spanning gehouden. Nadat de Muandagroep had gezongen en vragen beantwoord, was het moment daar om het dak van het huisje om te draaien: 20.000 euro stond er op geschreven!

We waren er even sprakeloos van. Maar wat een gevoel van verbondenheid sprak er uit deze opbrengst: met het project in Congo, met de mensen en kinderen daar.

We zijn heel dankbaar, dat God ons helpt om telkens weer mensen te ontmoeten, die een deel van de zorg met ons meedragen, die in het geval van Noordwijk, ook hun kinderen aan ons toevertrouwen op een reis naar Congo en die zich zo inzetten om de bouw van een nieuw familiehuis mogelijk te maken.
De acties in Noordwijk gaan nog een jaar door en ook voor die steun zijn we dankbaar.