Team Muanda 2016 weer terug
19 mei

Team Muanda 2016 weer terug

Na twaalf lange en hete dagen keerde het bouwteam Muanda 2016 onlangs weer terug uit Congo.

Vol enthousiasme stapte het team eind april op het vliegtuig richting DR Congo. Voor de meesten was het de eerste reis naar Afrika en dan was het ook nog eens geen lekker luie strandvakantie, maar een uitdaging om in krap een week een school af te bouwen, een waterput te repareren, een speeltoestel te bouwen en natuurlijk ook kennis te maken met het land en kinderwerk te doen met de kinderen van het weeshuis en de kinderen uit de omgeving.

Bij terugkomst kon vol trots worden gemeld, dat de hele ‘bucketlist’ was afgewerkt en dat bij temperaturen van dik boven de dertig graden en bij een hoge luchtvochtigheid vanwege de tropische regenbuien, die af en toe nog vielen. En hoewel de omstandigheden echt zwaar waren geweest, meldde het hele team zich alweer spontaan aan voor Muanda 2017, maar dan wel in een koelere en drogere periode!

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Constructie van de enige schommel in Congo!

Het bestuur van WEM-Nederland, deze reis vertegenwoordigt door: Simon Baars, Irene van der Spek en Joost van Tienhoven heeft vooral heel veel gesprekken gevoerd met het kernbestuur van onze Congolese partnerorganisatie L’Abri d’Esperance: ds. Samuel Nkudulu, Grace Nkudulu en James Matondo. En er zijn contacten gelegd met de plaatselijke autoriteiten en vertegenwoordigers van andere kerken.Werken in Congo is niet altijd eenvoudig, maar, zo was de gezamenlijke conclusie: Samen staan we sterk en kunnen we elkaar helpen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Kennismaken bij het lokale bestuur