WEM-Nederland genomineerd voor de Gouden Gans 2016
13 november

WEM-Nederland genomineerd voor de Gouden Gans 2016

Wilde Ganzen organiseert dit jaar de verkiezing van de Gouden Gans 2016. Een prijs van €10,000, te besteden aan de doelstelling van de winnende stichting. WEM-Nederland is één van de stichtingen, die mee doet in de race om deze fantastische prijs.

Al meerdere jaren is WEM-Nederland actief in de Democratische Republiek van de Congo, een prachtig land in het midden van Afrika. Drie jaar geleden is de stichting gestart met het organiseren van jongerenreizen, om zo het project ter plaatste te kunnen ondersteunen. Zo zijn er in 2014, 2015 en 2016 jongeren afgereisd naar Congo om mee te bouwen aan de nieuwe school.

De nieuwe school, welke op het terrein van de lokale partner stichting, Abri de l’ Esperance, is gebouwd, is aan het begin van het schooljaar 2016-2017 geopend. Ruim 130 kinderen maken nu gebruik van het lesaanbod. Niet alleen de (wees)kinderen van het project zijn welkom, maar ook alle kinderen uit de omgeving!

Nu de school twee maanden intensief wordt gebruikt, is gebleken dat de vraag naar onderwijs in Muanda groter is dan gedacht. Veel kinderen willen graag naar ‘Complexe Scolaire Esperance Nkudulu’ komen om de lessen te volgen, maar er is helaas nog niet genoeg ruimte. WEM-Nederland wil de school daarom uitbreiden, maar daar is een hoop geld voor nodig. Ook geeft deze uitbreiding gelegenheid om, bijvoorbeeld in de avonduren ook computerlessen of Engelse les te gaan geven.

Om dit geld bij elkaar te krijgen hoopt de stichting de race om de Gouden Gans te winnen. Uw stem is daarbij hard nodig! Met een aantal klikken op de knop kunt u er voor zorgen dat we het huidige aantal leerlingen misschien wel kunnen verdubbelen en dus kunnen bouwen aan de toekomst van honderden kinderen!

Door te stemmen helpt u niet alleen de stichting, maar maakt u ook kans op mooie prijzen. Wilde Ganzen geeft naast €10,000 voor de winnende stichting ook nog eens een E-bike, tien waardebonnen van ‘duurzame cadeauwinkel Waar’ en vijf boeken van Floortje Dessing weg! U kunt uw stem uitbrengen via www.goudengans.nl/wem-nl. Let op: u moet uw stem bevestigen via een email. Deze email kan tussen uw spam terecht komen.

Namens de gehele stichting danken wij u voor uw steun.

Over Wilde Ganzenwildeganzen_banner
Wilde Ganzen bestrijdt armoede wereldwijd. Door middel van een financiële bijdrage, kennis en expertise stimuleren wij projecten die voortkomen uit gezamenlijk initiatief van bevlogen Nederlanders en mensen die in armoede leven. De projecten zijn kleinschalig en leveren zichtbare resultaten op. Ook versterken we de kracht van mensen die in arme omstandigheden leven om in eigen land fondsen en middelen te mobiliseren. Voor een directe én een structurele verbetering van hun situatie en een kansrijke toekomst.