Boost Evenementen organiseert ‘Rijden voor Congo’
10 december

Boost Evenementen organiseert ‘Rijden voor Congo’

Zes communicatiestudenten van de Hogeschool Rotterdam organiseren op 21 januari 2017 een rally om geld op te halen voor de stichting WEM-Nederland. De zes meiden, die onder de naam Boost Evenementen te werk gaan, bieden ervaren en onervaren rallyrijders een fantastische route in de omgeving van Rotterdam. Deze route is uitgestippeld door René Roelofs en René Verschoor, twee grote namen binnen de rallywereld.

‘Rijden voor Congo’ zoals het evenement is genoemd, zal van start gaan op Rotterdam Airport. De deelnemers verzamelen zich om 10:30 uur in Worldhotel Wings, waar zij kunnen genieten van een heerlijke brunch. Vervolgens kunnen de deelnemende teams zich gereed maken. Zij zullen vanuit de Hangar van Rotterdam Airport starten aan een 90 kilometer lange route richting Hoek van Holland en weer terug, waarna de rekenkamer aan de slag zal gaan. In afwachting van de uitslag zullen alle deelnemers borrelen onder het genot van Afrikaanse muziek. De dag wordt rond 18:00 uur afgesloten met een prijsuitreiking.

Om de hoeveelheid uitstoot tijdens dit evenement te beperken richt Boost Evenementen zich met deze rally voornamelijk op bestuurders van hybride en elektrische auto’s. Maar ook aan de bestuurders zonder dit soort auto’s is gedacht. De zes meiden zijn een samenwerking aangegaan met BMW Groep Nederland en mogen vijf BMW i3’s verloten. De winnaars mogen de rally dan rijden in één van deze all-electric auto’s. Ook de klassieke wagens kunnen uit de garage gehaald worden, want speciaal voor de deelnemende klassieke wagens is er een ontheffing uitgegeven.

De Rally is in drie verschillende klasse verdeeld. De ervaren rijders kunnen deelnemen aan de zogenaamde sportklasse. Voor de deelnemers met minder ervaring, maar die toch een navigatieroute willen proberen, is er de tourklasse. Voor de rijders die wel de mooie route willen rijden, maar niet willen navigeren is er de recreatieklasse. De kosten voor deelname bedragen €75. Zakelijke rijders kunnen meedoen tegen een betaling van €150.

Meer informatie over Boost Evenementen en de rally die zij organiseren?

Kijk dan op www.rijdenvoorcongo.com
Inschrijven kan tot en met 19 december 2016.

 

De rally wordt mede mogelijk gemaakt door: BMW Group Nederland, Trust International B.V., Roelof en Schenk Consultancy, Handelsonderneming Bemi, TCC Spares, Andriesse installatietechniek en Jutter eten en drinken.

In samenwerking met: De Hogeschool Rotterdam, Stichting Whispering Eagle Ministeries Nederland.