WEM-Nederland neemt cheque in ontvangst ter waarde van €44.063
8 januari

WEM-Nederland neemt cheque in ontvangst ter waarde van €44.063

NOORDWIJK – Op zondag 8 januari 2017 heeft de stichting WEM-Nederland een cheque ter waarde van €44.063 in ontvangst mogen nemen. De uitreiking vond plaats in de Oude Jeroenskerk te Noordwijk. Piet van den Berg, voorzitter van de werkgroep in Noordwijk, reikte de cheque uit. Dankzij deze bijdrage kan de stichting een nieuw familiehuishuis bouwen op het terrein van Abri de L’Esperance.

Drie jaar geleden is initiatiefneemster Nel van der Niet een werkgroep gestart om geld op te halen voor de bouw van een nieuw familiehuis. De focus lag toen op €35.000, maar na een uitstekende samenwerking binnen de PKN in Noordwijk is het de werkgroep gelukt om het bedrag met ruim €9.000 te verhogen. Om dit bedrag bij elkaar te krijgen zijn er verschillende acties gehouden. Voorbeelden hiervan zijn oliebollen bakken, steentjes verkopen, collectes houden en diners organiseren. Ook hebben verschillende basisscholen zich ingezet.

De speeltuin uitbreiden
In de afgelopen drie jaar heeft de werkgroep zich ook ingezet door voorlichtingen te geven op basisscholen. Tijdens deze voorlichting werd er een foto getoond van de schommel, welke tijdens de reis in 2016 is gebouwd. Een leerling werd zo enthousiast van de foto, waarop één van de weeskinderen en de schommel te zien zijn, dat hij besloot om geld op te halen om de speeltuin uit te breiden. Dit moest volgens hem gebeuren door het plaatsen van een wipwap. Op zondag 8 januari werd de envelop, met de door hem opgehaalde €150, overhandigd aan Nico. Hij zal er als deelnemer voor zorgen dat de wipwap tijdens de reis in 2017 geplaatst zal worden.

WEM-Nederland wil iedereen hartelijk danken voor zijn of haar bijdrage aan deze fantastische opbrengst.