Boost Evenementen haalt €4.250 op met ‘Rijden voor Congo’
30 januari

Boost Evenementen haalt €4.250 op met ‘Rijden voor Congo’

Zes communicatiestudenten van de Hogeschool Rotterdam, welke onder de naam Boost Evenementen opereren, hebben op 21 januari 2017 een rally georganiseerd om geld op te halen voor het project van WEM-Nederland. Met deze rally hebben zij maar liefst €4.250 opgehaald. Na de rally werd dit mooie bedrag door middel van een cheque overhandigd aan de stichting. [klik hier voor de video]

‘Rijden voor Congo’ zoals het evenement is genoemd, ging van start op Rotterdam Airport. De 46 deelnemende teams verzamelden zicht om 10:30 in het Worldhotel Wings, waar zij konden genieten van een luxueuze brunch. Vervolgens maakten de deelnemende teams zich gereed en begonnen zij om en om aan een 90 kilometer lange route richting Hoek van Holland en weer terug, waarna de rekenkamer aan de slag ging. In afwachting op de uitslag was er voor deelnemers en andere belangstellende de mogelijk om te borrelen onder het genot van Afrikaanse muziek. Ook was er de mogelijkheid om mee te doen met de veiling. Tijdens deze veiling werden o.a. maatcolberts, maatoverhemden, dinerbonnen en een weekend in een BMW i3 geveild. De dag werd om 18:30 afgesloten met een prijsuitreiking.

                 

Om de hoeveelheid uitstoot tijdens dit evenement te beperken richtte Boost Evenementen zich met ‘Rijden voor Congo’ voornamelijk op bestuurders van hybride en elektrische auto’s. Ook aan de bestuurders zonder dit soort auto’s werd gedacht. De zes meiden zijn een samenwerking aangegaan met BMW Groep Nederland en mochten drie BMW i3’s verloten onder de deelnemers. Ook de klassieke wagens mochten de garages uit, want speciaal voor deelnemende klassieke wagens was er een ontheffing uitgegeven.

De rally werd in drie verschillende klasse verdeeld. De ervaren rijders konden deelnemen aan de zogenaamde sportklasse. Voor de deelnemers met minder ervaring, maar die toch een navigatieroute wilden proberen, was er de tourklasse. Voor de rijders die wel de mooie route wilden rijden, maar niet wilde navigeren was er de recreatieklasse. Ervaren en onervaren rijders hebben een fantastische dag gehad.

Bedankt!
Namens alle vrijwilligers binnen onze stichting wil WEM-Nederland de zes dames, alle deelnemers en alle sponsoren hartelijk bedanken! Mede dankzij hen kan de stichting weer verder bouwen aan een thuis voor weeskinderen in Muanda.

Benieuwd naar hoe deze dag er precies uit zag? Bekijk de aftermovie!

Benieuwd naar alle ontwikkelingen binnen ons project? Geef je op voor de nieuwsbrief. Stuur Nieuwsbrief aan naar info@wem-nl.eu.