Partners bewonderen eindresultaat stroomvoorziening
6 november

Partners bewonderen eindresultaat stroomvoorziening

foto v.l.n.r.: Robert Steenbrugge (commercieel directeur Stebru), Frank van Oort (Customer engineer Eneco), Patrick van Stokhem (manager Tech Team Eneco), Danny van Leeuwen (projectcoördinator Stebru), Arthur van Leeuwen (Materieeldienst Bergambacht), Jordy van Leeuwen (Communicatieadviseur) 

Het is inmiddels al ruim vier maanden geleden dat we een bericht deelden over de stroomvoorziening die werd ontworpen. In samenwerking met Stebru, Eneco, MDB en Caru Containers is er in de tussentijd enorm hard gewerkt om de container definitief om te bouwen tot een plug-and-play oplossing voor ons project in Muanda.

De gesponsorde container heeft sinds enkele maanden een plekje gekregen op het terrein van de MDB in Bergambacht. Hier is de container door de materieel verhuurder voorzien van een heel nieuw uiterlijk. De container werd geschuurd en voorzien van een nieuwe laklaag in de kleuren wit en blauw. Hierna werd de binnenkant van de container voorzien van geïsoleerde wanden, een verlaagd plafond en luchtgaten in de bodem van de container. Dit zorgt er samen met de twee kleurige laklaag voor dat de container zich op natuurlijke wijze kan koelen als de technische installatie bij buitentempraturen oplopend tot + 40ºC moet kunnen presteren.

Vervolgens zijn de installateurs van Eneco op dezelfde locatie aan de slag gegaan met het plaatsen van de technische installatie. Hierbij is op een innovatieve manier rekening gehouden met de eenvoud van de stroomvoorziening. Dit zorgt ervoor dat ook onze partners van Abri de L’Esperance in Muanda de voorziening, met de hen ter beschikking staande eenvoudige middelen, kunnen onderhouden en indien nodig repareren als wij niet aanwezig zijn. Om inzicht te krijgen in het functioneren van de installatie is er een gps-modem geplaats. Dit modem zorgt ervoor dat wij vanuit Nederland real-time inzicht hebben in de opbrengst van de zonnepanelen en het stroomverbruik.

Klik hier voor de foto’s van de container

De stroomvoorziening is klaar. Woensdag 1 november ontmoetten alle betrokkenen elkaar om het voorlopige eindresultaat de bewonderen. Omdat de container nog over veel lege ruimte beschikt, wordt deze niet direct verzonden. De vrijwilligers van WEM-Nederland zijn begonnen met het verzamelen van hulpgoederen. Deze goederen worden meegestuurd in de container, waarna ze een plekje krijgen in Muanda. Op het moment zijn er bijvoorbeeld al een behandeltafel, een brancard en uniformen voor het lokale ziekenhuis, stoelen voor het Mama Ans’ House en kleding voor de kinderen en hun verzorgers ter beschikking gesteld.

De container wordt in 2018 verscheept. Dit is afhankelijk van de verkiezingen die voorheen in april 2018 gepland stonden, maar nu gepland staan voor december 2018. Een klein groepje vrijwilligers vertrekt vervolgens naar Muanda om de container definitief te plaatsen, de bij de container horende zonnepanelen te monteren en de installatie aan te sluiten.