Aangenaam: Dit zijn onze nieuwe bestuursleden!
21 november

Aangenaam: Dit zijn onze nieuwe bestuursleden!

In augustus plaatsten we in verband met het aftreden van onze penningmeester een vacature in onze nieuwsbrief. Het duurde niet lang voordat we reactie kregen. Adriaan van Loon, een bekende van onze stichting, liet vol enthousiasme weten dat hij het bestuur van WEM graag wil ondersteunen. Daar konden wij natuurlijk niet omheen. Na een aantal gesprekken, een inschrijving bij de Kamer van Koophandel en de overdracht van de boekhouding werd de functie door hem ingevuld. Een aantal maanden eerder sloot Jordy van Leeuwen als communicatieadviseur aan bij onze stichting. Aangenaam kennis te maken!


Jordy:
”Wat kan ik doen aan de verschillen in deze wereld?’ is een vraag die enkele jaren geleden al door mijn hoofd ging. Het antwoord daarop? Dat wist ik nog niet. Tenminste, toen nog niet.

Bijna twee jaar geleden kreeg ik op WhatsApp een berichtje van een vriendin. Ze vertelde mij dat ze in het voorjaar naar de DR Congo zou gaan om te helpen bij een ontwikkelingsproject. Een bijzondere keuze, vond ik. Ik wist wel van het bestaan van de DR Congo af, maar wist eigenlijk niet wat zich daar afspeelde. Ik wenste haar heel veel succes en bood aan om eventueel te helpen bij verschillende sponsoracties, totdat ik enkele dagen later wederom een berichtje van haar kreeg. ‘Er is nog plek voor een aantal mensen om mee te gaan, iets voor jou?’ Pfoe, daar moest ik even over nadenken. Zo gezegd, zo gedaan.

Inmiddels vlogen de maanden voorbij en stond ik eind april in een, voor mij, onbekend land. Wat aan het begin van de reis nog nieuw en onbekend was, was binnen een korte periode normaal en vertrouwd. Ik ervaarde de enorme passie en betrokkenheid van alle deelnemers van dit project en beloofde aan het einde van de eerste dag al dat ik volgend jaar terug zou komen. De passie en betrokkenheid, die had ik inmiddels overgenomen.

Na die reis ben ik steeds vaker aan de slag gegaan voor de stichting. Vooral op het gebied van communicatie. We hebben de website een upgrade gegeven en hebben nagedacht over het op de kaart zetten van de stichting. Vervolgens is aan mij gevraagd of ik deel wilde nemen aan het bestuur van de stichting. Deze vraag heb ik natuurlijk met een volmondig ‘ja’ beantwoord. Het bestuur is nu een 20-jarige communicatiestudent rijker. Aangenaam kennis te maken! Ik ga me inzetten om in de toekomst nog veel mooie dingen te realiseren.”

 

Adriaan: ”Ik ben Adriaan van Loon, 24 jaar, ben getrouwd met Joëlle en ik mag me de nieuwe penningmeester van WEM-Nederland noemen. Ik ken WEM van mijn tijd in de Ontmoetingskerk en doordat ik in 2014 met de eerste groep naar Muanda ben geweest. Het project heeft mijn hart geraakt: ik zag dat kinderen die geen toekomst hadden een thuis kregen, liefde kregen en bovenal hoop kregen. Dat heeft me toen diep geraakt, en in mijn hart is het verlangen gekomen om Gods liefde naar mensen in Afrika te brengen, zowel in woorden als in daden. Om op te komen voor mensen die zelf geen stem hebben. Sindsdien ben ik voor mijn werk meerdere keren naar Afrika geweest, en afgelopen mei heb ik voor Compassion een marathon in Oeganda gelopen, wederom om kansarme kinderen een toekomst te geven. Afrika zit dus in mijn hart. Toen ik zag dat WEM-Nederland een nieuwe penningmeester zocht, zag ik dat als een kans om de talenten die God me heeft gegeven in te zetten voor kinderen die het keihard nodig hebben. Ik heb erg veel zin om me in te zetten voor dit prachtige project, en op die manier hoop te brengen aan harten die het nodig hebben!”